maandag 17 december 2012

Preview Anouk


‘Vertel !’ Janet klimt naast me op de barkruk. Rollend met mijn ogen zeg ik ‘Het was saai, net de huishoudbeurs’. Met grote ogen kijkt ze me aan; ‘ Meen je dat nou?’ ‘Nee natuurlijk niet muts’ en ik doe verslag. Extra smeuig hoef ik het niet te maken want ik vind het zo al spannend genoeg. Janet hangt aan mijn lippen, ik doe eigenlijk alles dat zij niet durft. Weinig geld, te kleine borsten en ,
voor haar, het daarbij horende gebrek aan zelfvertrouwen. Jammer van die meid, geld, borsten. Daar gaat het helemaal niet om, uitstraling is belangrijker. Hoe was het hier gisteravond?, ik neem nog een slokje. Net als anders, Bob kwam nog langs. Janet en Bob hebben een knipperlicht relatie. Ze vinden elkaar wel leuk maar Bob wil toch ook graag zijn opties openhouden. Bob heeft geld, kapsones en een ex vrouw die nog in the picture is. Voor iemand zoals Janet is dat een ramp, ze heeft al zo weinig eigendunk en deze relatie maakt het nog erger. Omdat ze zijn houding niet begrijpt geeft dat vaak ontploffingen tussen die twee en iedereen wordt er bijgehaald om een mening te geven. Het brengt wel levendigheid in de kroeg, altijd wel iets te roddelen of te sussen.
‘Ga je Jeroen nog bellen?’ ‘Ik weet het eigenlijk niet, antwoord ik, de avond was perfect zoals hij was, liever houd ik hem zo in gedachte. Het zou zonde zijn als ik een “echt “ afspraakje met hem maak en dat dan tegen valt. Dan heb ik een hele fijne herinnering verpest’. ‘ Waarom denk je dat dan?’ vraagt Janet, terwijl ze me heel verbaasd aankijkt. Ik zucht ‘Hij doet modellenwerk bij een heel bekende pornoactrice, wie zegt mij dat het bij modellenwerk alleen blijft? Wij hadden een heel fijne klik samen, ik denk dat ik hem incidenteel en dan bij dit soort gelegenheden wel zou willen zien maar zeker geen relatie met hem aan wil gaan. Bij deze heb ik Jeroen dus als mijn kamasutra vriendje toegevoegd maar meer ook niet’. ‘Dat heet toch een toyboy? vraagt Janet onschuldig’. ‘Nee, volgens mij zijn heel jonge jongens toyboys en niet kamasutra vriendjes’ lach ik voluit. ‘En trouwens, je brengt me op een idee. Dat wordt mijn volgende spannende plannetje. Een toyboy! ‘ ‘Nee, ben je gek, je gaat het toch niet echt doen’ ze kijkt me verschrikt aan. ‘Doe je dat nou omdat ik dat zeg? ‘ ‘Nee Janet, relax meisje. Het lijkt me gewoon leuk om eens te kijken of er een van die jonge jongens met mij en mijn plannetje in zee wil gaan. Of liever in mijn yacuzzi’. Janet kijkt eens rond ‘Zoek er hier een uit dan kan ik ook meegenieten!’ ‘ Nee mop, nooit je eigen cafe vervuilen, dan wordt het een zooitje. Dit soort dingen moet je “buiten” halen’. En dat is precies wat ik ga doen’ In mijn hoofd ben ik al allerlei manieren aan het uitdenken om mijn plan te laten slagen. ‘Maar Janet………… als het lukt kom ik met Mr toyboy langs. Mag jij hem ook keuren of we keuren hem met zijn tweëen’. Zij nam net een slok en met een grote boog sproeit het bier over de bar. Ze verslikt zich. ‘Ben je weer bezig?’ roept Wim vanaf de andere kant van de bar. ‘ Ik doe niets, zeg ik onschuldig en haal mijn schouders op. Ik vroeg alleen maar of Janet een spelletje met me wil doen’. ‘Dat bedoel ik!, hij wenkt Kristel, geef Xaviera nog een wijntje van mij en Janet maar een nieuw biertje’. Proostend knipoog ik tegen Wim en denk, lang leve mijn stamcafe en toyboys.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten